zaterdag 3 oktober 2009

Dag Belgische vrienden!
Ondertussen zijn we 6 weken ver, en voelen we ons al thuis in Pretoria.
De voorbije weken zijn iets moeilijker geweest, aangezien we het nieuws gekregen hebben dat mijn grootvader (Annelies) overleden is. Hoewel het nieuws niet volledig onverwacht kwam, is het toch moeilijk om op zo een moment zo ver weg van de familie te zijn.
Ondertussen zijn we de dagen aan het aftellen, want binnenkort krijgen we bezoek: ma en pa De Knijf landen volgende dinsdag, om Zuid-Afrika meer dan 2 weken te verkennen. Vanaf 10/10 hebben we ook een weekje verlof, en gaan we mee met hen naar de Blyde Rivier, en het Krügerpark. Deze maand komen ook de zus van Frederic en Tom, gevolgd door de broer van Annelies + Anneleen, en eind november pa en ma Versavel (met hen gaan we naar Robertson -aan de wijnroute- en Kaapstad), dus het wordt druk, druk, druk! Maar heel goede vooruitzichten dus!
Deze week hebben we onze eerste Zuid-Afrikaanse storm meegemaakt: ze kunnen er hier wat van: urenlang vallen bakken regen uit de lucht, de ene donder en bliksem na de andere... Gevolg: uren zonder electriciteit gezeten (en ja, Annelies had veel schrik), een lek in het dak, waardoor het plafond nu doorhelt, en de indruk geeft dat het elk ogenblik kan instorten... 's Morgens onderweg naar het werk: bomen en stenen op de straat, vele verkeerslichten (hier 'Robots' genoemd) buiten werking... Drie dagen later nog steeds niet hersteld...
Gisteren zijn we naar de maandelijkse wijnproefavond geweest met buur Wim, waar je kan proeven van typische Zuid-Afrikaanse wijnen, met uitleg van een kenner; vergezeld van een Zuid-Afrikaanse maaltijd, heerlijk!


"Herinner mij, niet in sombere dagen,
Herinner mij, in stralende zon,
Hoe ik was,
Toen ik alles nog kon."
Wildlife spotting in Rietvlei naturereserve.

Fris pintje op Church square.

Pojkiekos

Samen met buren Wim, Clifton en vriendin Beelke genieten
van Pojkiekos en glaasje rode wijn op (hete) zondagnamiddag.

1 opmerking:

  1. Ik ga een gokje wagen :

    Als je in je amperbroekie naar de fliek gaat, dan ga je niet voor de mooie dialogen ...

    Jan

    BeantwoordenVerwijderen