zondag 18 oktober 2009

Blyde River Canyon + Kruger + Magoebaskloof

Wat een prachtig land...
Dat is alvast de conclusie na ons eerste weekje verlof.
Onze eerste reishalte was de Blyde River Canyon, de derde grootste canyon ter wereld, gevolgd door de Panorama Route (bergachtige autoroute met menige wondermooie views). Zeer indrukwekkend!
Foto's kunnen de werkelijke schoonheid van de landschappen niet evenaren maar hieronder toch enkele pogingen.


Ohrigstadt Hannah Lodge

Hike Blyde River Canyon

Waterfall hike Graskop

Lowveld view Blyde River Canyon

Lowveld view Blyde River Canyon
Na een zeer actieve Blyde River Canyon hike, waarbij ma en pa De Knijf een hevig duel aangingen met de enorme hitte en de steile rotspadjes, reden we verder richting Kruger Park, de must voor iedere bezoeker, eerst zien dan geloven. Op weg naar het Kruger was het af en toe opletten geblazen voor Afrikaanse taferelen, diverse beesten te midden een 120km/h éénvaksrijstrook (koeien, apen en politiemannen die wederom bewezen dat hun flits marcheert). Aan de toekomstige bezoekers: don't speed want ze staan continu te flitsen.

broodje gehakt
Hoofdactiviteit in het Kruger Park = jeepsafari. Verder kan je er niet veel doen want je zit een beetje in the middle of nowhere en je mag er niet wandelen wegens te gevaarlijk owv de wilde dieren.
Onze eerste 3uur durende ochtend game drive was ietwat ontgoochelend.
De 2 rangers zaten continu leeuwensporen te traceren doch geen leeuw gezien. Op wat giraffen en impala's na hadden we weinig game gespot (0 van de Big Five gezien). Een mens begint zich af te vragen of het Kruger Park niet zeer overroepen is, of de rangers niet gewoon een showtje aan het opvoeren zijn en of we zot zijn geweest om die toch wel behoorlijk kostelijke safari's te doen. De avonddrive en de volgende ochtenddrive brachten echter meer dan soelaas: giraffen, wrattenzwijnen, steenbokken, kudu's, impala's, zwarte wildenbeesten, hartebeesten, zebra's, jackhal, kudde olifanten, kudde buffels en als grote finale een leeuwenfamilie.

jeepsafari

PJ Germonpré alias den buffel

Elephant walking
De leeuwenzoektocht was een avontuur op zich. De rangers stappen uit hun jeep, bestuderen de leeuwenvoetafdrukken, ruiken het gras waar de leeuwen aan geschrobd hebben (ruikt naar popcorn raar maar waar) en dan plots full speed over de gobbelige padjes door mekaar geschud worden tot aan de schuilplaats van een 15tal leeuwen. Oppergelukkig gelijk een klein kind bevind je je plots op een paar meter van de leeuwen.
Stilte en starheid alom want je zit in een open jeep en ieder fel geluid of beweging kan je fataal worden (de iets over de jeeprand liggende knie van vader De Knijf was kantje boord)... Machtig!
Besluit: de rangers kennen wel degelijk hun metier en 4 (olifant, neushoorn, leeuw, buffel) van de Big Five zijn gespot (het luipaard ontbreekt nog maar blijkt niet evident te zijn om te zien).

Where the lion sleeps tonight

Lion

Het safari team
Na Kruger was het opnieuw tijd om afscheid te nemen van onze eerste bezoekers die verder reizen richting Westkust en Kaapstad. Wijzelf hebben onze route nog wat verdergezet met een eerste zuid-afrikaans kampeeravontuurtje in de prachtige mango-citrus-banaan-regionen van de Magoebaskloof. Kamperen onder een schitterende sterrenhemel met rondslingerende apen in de bomen rondom uw tent... wat een prachtig land...

Magoebaskloof Ruskamp

Camping @ Magoebaskloof

@ Piern: ik moest de groeten overbrengen van Familie Buffel aan Familie Germonpré
@ Stijnie: let op de sluikreclame
@ Alfons & Regina: we hebben er super van genoten !!
@ Valerie & Tom: nog 10 keer slapen...

7 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey A en S,

    Ik dacht van hier eventjes in 2 seconden jullie blog te 'checken', maar dat is buiten de waard gerekend. Jullie hebben daar blijkbaar al veel gedaan en meegemaakt en netjes (zoals van saenemans verwacht) beschreven op jullie blog. Samen met de foto's, de kwis en de educatieve puntjes wordt dat al gauw een hele boterham. Daar kunnen nog veel bloggers iets van leren, zowaar!!
    In elk geval lijkt het daar de max en den dezen hier is al ferm jaloers op jullie lekkere leventje daar. Braai van buffel, mmm...
    Hoewel het voor Annelies mss wel iets zwaarder is dan voor Mr. Exchange.

    Met ons in Leuven is ondertussen alles steady moving forward: Valérie is nu 26 weken onderweg en wordt al behoorlijk convex (ik stuur wel eens een foto door) maar echt veel last heeft ze gelukkig niet.
    Ze werkt nu full time in de Brusselsestraat en slachtofferhulp stalkt haar nu niet langer sinds de overvaller (dwerg met mes) is gesnapt.
    We zijn duchtig op zoek naar een creche, maar vooralsnog geen succes (iedereen in Leuven is blijkbaar van zinnens om in januari te bevallen). Btw. We zijn bij Bea geweest voor onze geboortelijst, kwestie van nog eens een Versaevel in het echt te zien!!

    Vele winterse groetjes
    Pieter-Jan (en Valérie en x)

    (Ik had per ongeluk het geslacht verklapt in het vorige berichtje, daarmee heb ik het verwijderd)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. PJ,
    Je weet toch dat wij de verwijderde berichten ook kunnen lezen...
    Maar wees gerust, we zullen niets verklappen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Annelies

    Zo te zien goed aan het genieten van SA maar waar blijven die heroïsche Kalafong verhalen!!??
    De MVA room smell (indien je op Gyne staat)hangt nu nog steeds in mijn neusgaten

    ciao

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heyla Annelies en Frederic,

    Zo te lezen amuseren jullie zich daar goed. Is leuk om jullie blog te volgen. Dus we dachten om ook maar een beetje nieuws van het thuisfront over te brengen. Wij zijn 12 weken zwanger en verwachten in mei onze eerste spruit.
    Geniet nog van al het schoons daar!!

    Bas en Leen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bassen, Leen,

    Het nieuws was net gelekt via de lokale 'Weekbode'. Dikke proficiat!
    kVerlang al om de doopsuikers te ontvangen...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hela daar?

    alles goed? hier alles ok, Elise al wat ziek geweest maar dat zal ook wel beteren...

    ik zie dat jullie het daar goed hebben! geniet ervan,
    dikke zoen

    Elise, Jan en Ilse

    BeantwoordenVerwijderen