zaterdag 19 juni 2010

Bafana Bafana vs Uruguay

Na de 1-1 tegen Mexico hoopten alle zuid-afrikanen op een overwinning tegen Uruguay om kans te maken op een plaatsje in de Final 16 (3e match tegen Frankrijk). De match vond plaats in onze hometown Pretoria. Het Blou Bulle rugbystadium werd verbouwd voor de gelegenheid verbouwd tot voetbalstadium. Wij waren bij de 46000 gelukkigen die een ticket konden bemachtigen.


Annelies @ Vuvuzela training







Om het nog wat aangenamer te maken viel de match toevallig op een feestdag. Om 13h verzamelden we met onze vrienden in Villa Africa (guesthouse gerund door Vlaamse/Zuid-Afrikaanse vrienden Els&Jaco). Beetje eten, beetje drinken, beetje vuvuzela blazen, ... Daarna richting centrum om de sfeer gaan opsnuiven. Nog meer eten, meer drinken, meer vuvuzela's, ... Tegen 19h naar het stadium. Dolle soccer gekte in de straten op weg naar het stadium. Alles volgens plan.

Frederic met makaraba


Els & Jaco


Danny, Frederic, Jaco, Ben


Op weg naar de ingang



Echter, bij aankomst aan de ticketcontrole bleek dat iemand van ons 'bende' (Jaco) zijn 4 tickets kwijt was. Annelies, Chantal en ikzelf waren reeds binnen en vervoegden het Bafana legioen in de tribune. Toen er plots 4 vreemden de stoeltjes van Jaco innamen, werd duidelijk dat de tickets gestolen waren. Veel discussie en ophef, maar eind goed al goed, onze 4 maatjes kregen (na Fifa computer check van de bestelling) nieuwe tickets en konden toch binnen.






Uruguay - South Africa


Lintje fotografen
De Bafana gekte duurde van 13h00 tot 20h54. Toen scoorde Diego Forlan voor Uruguay. Het eerste moment in lange tijd waarop alle Vuvuzela's ophielden te zoemen. 0-2, rode kaart voor de keeper, 0-3, over-and-out voor Bafana Bafana. Ontgoochelde fans verlieten (helaas) vroegtijdig het stadium. Reality was back, Zuid-Afrika is Brazilie niet wat voetbal betreft. Mathematisch is alles nog mogelijk, maar Frankrijk is niet van de poes. Afwachten of het David tegen Goliath wordt?

1 ding staat vast: Zuid-Afrika is reeds winnaar in dit WK, omwille van de knappe organisatie, goede infrastructuur, ethnische Bafana éénheid en economische boom in dit land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten