zaterdag 19 juni 2010

Feel it... it is here

Make sure you can you... I was there.

Met deze leuze is de wereldbeker voetbal -na 100 dagen dag per dag aftellen- van start gegaan in Zuid Afrika.
En het moet gezegd zijn, we zijn enorm trots om deel uit te maken van de 'gees' (=geest, soccer spirit/vibe).
Fantastisch hoe een land naar een evenement kan toeleven. Zuid afrika is echt uniek! Maandenlang was Bafana Bafana hét gespreksonderwerp bij uitstek. Maandenlang liep iedere zuid-afrikaan op vrijdag in geel/groene outfit (van CEO tot dakloze). Maandenlang hoopte iedereen een ticket te kunnen bemachtigen om een match van Bafana Bafana te zien.



Ons autootje met vlaggetje en mirrorsocks

Fifa Fan Fest (Centurion)



de Vuvuzela

Cecile, Annelies Laura, Christophe, Katharina, Frederic, Jonas


Vrijdag 11 juni ontplofte Zuid Afrika. Van 's morgens 6h00 weerklonk continu Vuvuzela getoeter. De zuid-afrikaanse economie deed de boeken toe om 14h zodat iedereen de match kon volgen. Dit was het moment waar iedereen zolang naar uitgekeken had: Bafana Bafana opent de wereldbeker tegen Mexico in Soccer City Johannesburg. Samen met onze maten volgden wij de openingsmatch op groot scherm in een Fifa Fan Fest (Centurion). De file naar de Fan Fest was de leukste file ooit. Alle auto's waren versierd met ZA vlaggen, mirrorsocks (zie foto) en inzittenden die continu op de Vuvuzela blaasden. Het Fifa Fan Fest was ongelofelijk. >50000 geel/groenen kleurden het stadium, tienduizenden Vuvuzela's die continu zoemden, dansende en zingende mensen die volledig uit de bol gingen. Ongezien! De sfeer in de stad, de weg naar de Fan Fest, de opwarming van Bafana Bafana, het volkslied luidkeels gezongen door iedere zuid-afrikaan, het start fluitsignaal, ..., één voor één fantastische kippenvelmomenten.



Go Bafana Bafana











Maar hét moment was de openingsgoal van ZA. De Vuvuzela decibels gingen exponentieel de hoogte in (misschien beetje gehoorschade gezien oordopjes uitverkocht waren), de vlaggen wapperden een tempootje sneller, de mensen werden volledig gek. De gekte werd helaas verstoord door een tegendoelpunt, maar de algemene trots van de natie voor hun voetbalploeg overheerste. ZA-Mexico 1-1. Op naar de volgende match tegen Uruguay. Ayoba!

PS: dank aan Laura voor de schitterende close-up sfeerbeelden.











Mini vuvuzela

Geen opmerkingen:

Een reactie posten