dinsdag 20 april 2010

Weekendje Waterberg

April is voor Annelies een iets rustigere maand gezien ze in een ander hospitaal werkt (Steve Biko Academic Hospital). Kortere werkdagen en kalmere wachten. Geen reden tot klagen dus (al hebben we dat hier feitelijk nog geen moment gehad).
Wat het Ex-Change werk betreft wordt het een lekker drukke maand (diverse experts die naar ZA komen, nieuwe projecten, een export workshop op poten te zetten, ...). Vorige week een binnenvluchtje mogen doen voor meetings in Bloemfontein (gerechtelijke hoofdstad). Een taxichauffeur vertelde mij dat Bloemfontein de schoonste vrouwen van ZA heeft => helaas niet veel van gemerkt :(


Tijdens de weekends trachten we te ontsnappen aan de dagelijkse drukte van de metropolen Pretoria en Johannesburg. Een mountainbiketocht tussen giraffen, zebra's, struisvogels, impala's, ... in een Nature Reserve. Hiken in de natuur. Of een zalig "bush"weekendje.



Hennops Hiking Trail

Vorig weekend zijn we, samen met ons Duits/Italiaans vriendinnetje Laura, op zo'n zalig bushweekendje geweest naar de "Waterberg" (2,5 uurtjes ten noorden van Pretoria, Limpopo).
De term 'In the middle of nowhere' werd alle eer aangedaan.



In the middle of nowhere



Waterberg hut


Frederic, Laura & Annelies @ hike





Afrikaanse okerkleurige aarde/zand wegen leidden ons naar een houten hutje, met in kilometers omtrek geen auto, elektriciteitspaal of mens te zien of te horen. Kabbelende watervalletjes, fluitende vogels, brullende babboons en een knetterend houtvuur waren de enige bron van geluid.


Chillen aan watervalletje en poeltje


The Waterberg Mountain


Okerkleurige aardewegen
Het summum van de trip was de magnifieke sterrenhemel met een subliem goed zichtbare Milky Way. Astronomische nietigheid/nederigheid ten top, gepaard gaande met een transformatie tot 3 ware filosofen.
Life can be hard in South Africa ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten