zaterdag 22 augustus 2009

De eerste dagen...





Na de -bij aankomst- ietwat ontnuchterende vaststelling dat we in België in enorme luxe en vrijheid leven, zijn we reeds goed geacclimatiseerd aan ons huisje en de omgeving. We voelen ons ook behoorlijk veilig. Ieder huis in de buurt heeft een omheining, een alarmsysteem al dan niet met blaffende honden. Ook wij hebben een omheining, een poort met slot (van zodra auto binnengereden meteen poort sluiten), een tralieshekken voor onze deur die op slot kan (eens binnen op slot doen), een deur met een slotje, ramen met metalen rasterwerken aan buitenkant en een alarmsysteem dat snachts en bij weggaan aan staat. Een blaffende hond hebben we niet maar Annelies doet haar best... Veel sociale contacten onder de buren zijn er niet, maar wij hebben geluk omdat buren Wim en Clifton op hetzelfde lapje grond wonen en we veel bij elkaar binnenspringen.

Qua weer: minder heet dan in Belgie maar overdag toch steeds zon en savonds nog steeds redelijk fris. Gelukkig is spring in aantocht... Ons dagritme is ook wat aangepast. Om 5h30 à 6h opstaan en om 21h30 (of beetje later) gaan slapen (voorlopig nog onder dons met bergske dekens).
Het linksrijden vlot al zeer goed. Al nen halve tank leeggereden. Nog steeds geen bluts (ook al heeft Annelies al menige ritjes gemaakt).
Donderdagavond eens de road naar het Kalafong ziekenhuis gereden met hulp van Beelke (vlaamse chirurge die enorm lief is en ons super helpt) en Clifton (zuid afrikaanse buurman, ook super behulpzame gast) en al eens in de kraamafdeling binnengestapt. Meer uitleg laat ik aan Annelies over. Voor mij was het alvast leuk om de toekomstige werkplek van Annelies te zien. Grote kliniek, echt afrikaanse stijl, veel zwarte vrouwen gezien... Minpunt was dat we meteen al in het pikdonker met de auto terugmoesten, toch wat schrik (gezien velen zeggen dat je in het donker niet mag stoppen aan rode lichten en we toch tientallen 'robots' op de baan hadden waaraan we stilstonden ...) maar gelukkig was Clifton mee om ons te begeleiden.
Vrijdag was de eerste werkdag voor Annelies. sMorgens om 6h10 vertrokken richting kliniek zodoende wat marge in te bouwen om zeker niet te laat te komen (we rijden op kaart, geen gps). Het verkeer smorgens valt zeer goed maar het is toch een klein halfuurtje rijden. In het terugkeren echter eerder een klein uurtje omdat de spits behoorlijk hectisch is.
Vandaag, zaterdag, zijn we smorgens naar centrum gereden om onze bankrekening te openen. Daarna naar een 'mall' geweest. Enorm grote supermarkt. Bijna alles is er te vinden. Nutella, Choco Pops, rundsgehakt, veel bbq vlees, ... maar nog geen prepare gevonden. Als afsluiter van onze dag zijn we naar een Nature Reserve om het hoekje gereden waar we een mooie beklimming gewandeld hebben om te eindigen bij een wondermooie skyline view over Pretoria (zie foto). Voila. Tot zover de tweede lezing...












Geen opmerkingen:

Een reactie posten