woensdag 19 augustus 2009

Aankomst

















We zijn veilig aangekomen in Pretoria. De vlucht is vlekkeloos verlopen, en in de luchthaven van Johannesburg stond Beelke, een chirurge uit Kortrijk, die voor 2 jaar in Pretoria verblijft, ons op te wachten.
Zij heeft ons eerst een rondleiding gegeven in Pretoria, en nadien naar ons huisje gebracht.
Toch een lichte cultuurschok, het huis is zeer elementair ingericht, zonder enige luxe. Maar wel gezellig en charmant.
Eén (voor Annelies zeer groot) nadeel: in huis is het barkoud. Buiten overdag schijnt de zon, en is het een kleine 20 graden, maar binnen is het echt koud, doordat het 's nachts vriest. Dus we hebben onze dikste pulls uit de valies opgediept... Er staat ook een kleine verwarming, die de temperatuur toch enkele graden omhoogtrekt in de living.
De buurt waar we wonen is rustig en mooi, met brede straten en redelijk veel groen. Ons huis staat op een omheind stuk grond, waar ook een tweede huis op staat: hier wonen Wim, een Belgische pediater, en zijn Zuid-Afrikaanse vriend Clifton. Met clifton hebben we deze namiddag kennisgemaakt, we denken wel dat we goede buren zullen hebben!

We hebben ook het verkeer voor de eerste maal getrotseerd: dat linksrijden is even aanpassen, maar er zijn nog geen blutsen in de auto. We rijden met een witte Chevrolet Aveo 4deurs benzine (zie foto, beetje grootte van golfke) = leuk bakske.
Van het gevaar op straat hebben we nog niet veel gemerkt, integendeel, de mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. In onze buurt mogen we ook gerust wandelen, joggen en fietsen, zolang het klaar is.

We hebben met broer De Knijf en vader Versavel al een skypeke gedaan. Gaat echt zeer vlot.
Zeker een aanrader => al wie skype geinstalleerd heeft, gelieve ons per mail te laten weten aub. Overmorgen volgt de volgende grote stap: start van het kliniekleven; spannend...
Bijgevoegd enkele foto's van ons huis en tuintje.
We houden jullie zeker op de hoogte, en hopen omgekeerd hetzelfde!

Zuid-afrikaanse groet, A en F

4 opmerkingen:

  1. hallo Annelies en Frederic

    Bij het zien van de foto's toch eventjes nostalgisch..... en dat wit melkkarretje (aka chevrolet Aveo) doet het ook nog altijd
    NB: met dat bakske hebben we nog verschillende malen Pilanesberg gedaan (natuurpark en de moeite)

    Hopenlijk verschiet je niet te veel als je de kalafong binnen gaat

    Veel succes in elk geval daar in Pretoria en doe mijn groeten maar aan iedereen (incluis de sisters) en in het bijzonder Mogadi Mokvevho, Leon Snijman, Jack Biko, Sameer Shaik en last but not least Prof Pattinson

    zal met veel plezier julli blog volgen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sjiek huisje, het onze in Ecuador tijdens mijn stage zag er toch veel primitiever uit. Misschien hangmatje hangen op terras dat je met lange bbque stok worstjes kan draaien. Voor annelies warm te houden eventueel afrikaantje tussen jullie in leggen 's nachts?? Hier in belgenlandje niet veel bijzonders al wordt elke dag een warmterecord gebroken...de oudjes vallen erbij met bosjes... Supertoffe blog. We spreken wel es af om te bloggen.
    Groetjes aan de giraf, denk aan de champagne.

    Stroedie en Stoffel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. haha, dat is een goed idee, jullie blog, zo kunnen we jullie wat volgen hé!

    't is inderdaad wat primitief, maar veel zult ge er niet kunnen aan veranderen zeker? in elk geval veel plezier daar, wees voorzichtig!
    vele groeten uit het bloedhete België

    toedeloe,

    Ilse, Jan en Elise

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey Frederick en Annelies,

    Ben tevreden dat het dan toch, mits enige vertraging, nog in orde is gekomen met jullie visa… Die verdomde bureaucratie!

    Jullie verblijf ziet er gezellig uit, met wat exotische planten in de tuin…. creëert toch een leuk sfeertje. Nu nog een rieten cocktail-barreke in jullie tuintje, een negerinneke achter den toog en je bent helemaal geïnstalleerd…(of ne knappe neger, vecht dat zelf maar uit)

    Hier bij Shanks loopt alles zijn gangetje, natuurlijk missen we je hier en vrijdag na’t werk is’t maar stillekes in d’armoe. Mathieu zwoegt zich momenteel door zijn eerste aanbesteding van IVBO!

    Isabelle is ondertussen nog steeds rond en gezond, allé in feite nog ronder en ronder…Normaal vandaag binnen 4 weken is de bevalling voorzien, dus het begint serieus dichterbij te komen! De laatste dagen was het hier bakken en braden, steeds boven de 30°C, een beetje teveel van’t goede…

    Voor de rest niet al te veel te liegen…

    By the way, heb gezien dat jullie al een bbq hebben, geef een seintje wanneer we naar dat eerste feestje mogen komen hé 

    Verwarmende groetjes,

    Jan en Isabelle

    BeantwoordenVerwijderen