woensdag 26 mei 2010

Laatste weekje verlof

Ons 4e en laatste weekje verlof zit erop (snif snif).
Maar het was opnieuw een weekje om nooit te vergeten.
Samen met onze belgische vrienden Maarten en Barbara (alias mr & mrs Springbokkie) hebben we een schitterende trip gemaakt. Prachtige natuur, veel dieren, zomerse temperaturen (ook al is het hier bijna winter), veel activiteiten, veel eten en veel drank. Van noord tot zuid, van oost tot west, dit land is echt ongelofelijk mooi.

Highlights:
- Groenkloof Nature Reserve: Barbara = de giraffenfluisteraar.



Annelies (na een 27uren wacht) en Barbara


Giraf spotting @ Groenkloof


- Pilanesberg: safari met ons autootje tussen de wilde beesten.
Zeer veel gespot: zeldzame zwarte neushoorn, vele olifanten, veel giraffen, nijlpaarden, kudus, zebra's, ... Eén tientonner olifant vond ons zelfs zó leuk dat hij (en het was zeker en vast een 'hij' gezien een plotse 5e been of 2e slurf) besliste om een halfuurtje stapvoets voor onze auto te wandelen. De olifant trachten te passeren op het onverharde weggetje was geen optie (tenzij suicide). Het summum van de safari was het achtervolgen van een groep leeuwen. Machtig!



Black Rhino @ Pilanes



Olifant achtervolging


Springbokkie time!


Ochtendsafari @ Pilanes


Leeuwen @ Pilanes


Nijlpaard spotting
- Niettegenstaande de overvloed aan wilde dieren in Pilanesberg kon Barbara er niet genoeg van krijgen. Gevolg: een 3 uur durende 'horse safari' de volgende dag. De stramme spieren, O-benen en stijve rug wogen niet op tegen de fun van het galopperen naast giraffen, impala's, krokodillen, ... , en een 5dagen jonge neushoorn.

Safari Rangers


Lady Rangers

Baby neushoorn
- Tsitsikamma Nationaal Park (Stormsrivier): adembenemend stukje kustlijn aan de Indische Oceaan.
Geen kalme Noordzee maar een krachtige, tegen de rotsen beukende, Indische Oceaan. Onze hike was waanzinnig mooi, met als kort intermezzo het plonzen in de (normaal warme maar toen eerder zeer frisse) Indische Oceaan. Als romantisch toemaatje van de dag beklommen we de hoge rotsen om, met glazen en enkele flesjes wijn, de zonsondergang gade te slaan. Wondermooie view, en om het nog wat romantischer te maken beslisten ook de dolfijntjes even goeie dag te zeggen (Maarten = opperdolfijnspotter). Echter, kenmerkend aan een zonsondergang = geen zon meer, waardoor de terugtocht van 4 tipsie avonturiers in het pekdonker diende te gebeuren (maar gelukkig met 1 zaklamp mee).
- Privé JIVE les in het Tsitsikamma restaurant (de JIVE = heupwiegend afro dansje).


Tsitsikamma


Tsitsikamma


Hiking @ Tsitsikamma


Dolfijnen spotten




Bibberen in den Indischen





Romantische zonsondergang avondtocht


- Oudtshoorn: ten tijde van struisvogelpluimen als modefenomeen floreerde Oudtshoorn als belangrijkste struisvogelstad ter wereld.
Heden ten dage lopen er nog steeds struisvogels rond maar dan vooral voor het leder en vlees, of als toeristisch attractie. Eén toeristische attractie is het rijden op een struisvogel. Lefgozers Barbara, Annelies en Frederic waagden zich aan een ritje. Maarten bleek helaas iets te 'onlicht' (lees: zwaar) voor de botjes van de grootste, zwaarste en snelse loopvogel ter wereld.

- Oudtshoorn: bezoek aan een lokaal community schooltje. 'Bafana Bafana voetbalmatchke' op de plaatselijke voetbalmat (lees: aarde+stenen ondergrond, voetbalgoals = 2x2 grote stenen). Unieke en pakkende momenten. Armoede troef.


Schooltje Oudtshoorn


Bafana Bafana voetbalmatchke




Op (struisvogel) eieren lopen


Struisvogel ritje



- Swartberg Pass: 54 km lange mountainbiketocht tussen Unesco World Heritage gebied (met 1 lekke band en 3x afvallende ketting voor Barbara ;) )

Top van de Swartberg Pass


Swartberg Pass




- Cango Caves: speleologie toer in een ondergronds pareltje. Opnieuw 1 iemand iets te 'kloek' om zich door de nauwste rotsspleten te kunnen wurmen ;)


Cango Caves


Adventure tour Cango Caves


Huisjes op de weg


PS1: Maarten & Barbara: merci voor het overlevingspakket aan zoetigheden
PS2: Maarten & Barbara: merci voor de zalige reis en de ambiance. We hadden er lang naar uitgekeken en ook super van genoten (we miss you)
PS3: ik wordt dooppeter van ?, voorlopig nog in de buik van mn zwangere zus (mijn zoektocht naar een stevige spaarpot heb ik reeds aangevat; hopelijk leest mijn baas GS dit berichtje)
PS4: wie graag eens een Springbokkie proeft (Amarula+muntlikeur) => 1 adres: Maarten Dejonghe, Gentsestraat 40/2.4 in Izegem
PS5: Rumikub stand F-A-M-B = 2-1-1-2
PS6: nog 15 dagen tot de World Cup...